Konsert

Onsdag 4. oktober kl. 1900 er det klart for gospelkonsert med Norwegian Gospel Voices i Bærum Frikirke.

NGV har deltatt to år på Skjærgårdsgospel i Kragerø, og deltatt i "Syng Ut" på TV2 i tillegg til konserter land og strand rundt. I påsken i år var de på tur til California, USA. Der besøkte de en rekke sorte menigheter som lot seg imponere av at hvite faktisk kunne synge gospel! Der samarbeidet de blant annet med gospelartisten Arvis Strickling-Jones, som kommer til Norge i oktober og vil synge med koret 4. oktober.

Korets medlemmerkommer fra ulike kirkesamfunn, deriblant fra baptistene. Koret skriver dette om seg selv:
-Norwegian Gospel Voices ble startet 4. februar 1994 under navnet Romerike Gospelkor. Koret består av 30–35 engasjerte sangere med bosted i Oslo og Akershus.
-NGV sitt særpreg er amerikansk bykirkegospel med beksvart trøkk.
-For øvrig er repertoaret til NGV hentet fra alle gospelhistoriens epoker. Det siste året har koret arbeidet med et konsept som har fått tittelen Gospelhistorien. Gjennom denne konserten får vi være med hele veien fra de svette slavesangene på de amerikanske bomullsmarkene, til dagens blankpolerte hip-hop. Se også: www.ngv.no

Mathias H. Eidberg