Nyheter og informasjon fra menighetsbladet

Ambassade åpnet i Nepal

Utenriksminister Knut Vollebæk har vært i Kathmandu sammen med sin delegasjon for å være med på åpningen av den norske ambassaden i Nepal, Men før åpningen var han en tur innom den Norske Skolen, så da fikk bl.a. Kasper, Inga og Aslak hilse på ham!

Lillian og jeg var invitert til åpningen sammen med ca. 250 andre gjester. (Kasper "lurte" seg også med, ettersom det var invitert andre ungdommer dit). Vi ble møtt av utenriksministeren og hans kone + folk fra ambassaden i Dehli, som hånd-hilste på alle som kom. Etter åpningstalen ved Vollebæk og tale av den nepalske utenriksministeren, ble det servert norsk mat, som hadde blitt fløyet fra Norge ! Det var mest laks, men også andre godbiter fra Norge, og det hele var tilberedt under kyndig ledelse av en norsk kokk, fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. - Og ikke nok med det : Saksofonisten Bendik Hofset spilte sammen med pianist John Balke.

De kom sammen med delegasjonen fra India, der Vollebæk hadde vært på et 4 dagers besøk.
Bildet, som Nils Magnar Helle (fra Voss/Stavanger) har tatt, viser Hanne Marit (hans kone), Lillian og meg i hagen på baksiden av ambassaden, der åpnings-seremonien og serveringen foregikk. Og det andre bildet viser rekotorparet (Ragnhild og Ole Kjell Orset) ved Den Norske Skolen (på tak-terassen på ambassaden) som har overrakt et bilde til ambassaden. Det er Ingrid Ofstad, fungerende charche d’affaire, som står i midten sammen med Vollebæk og frue.

Til slutt kan jeg også nevne at jeg og Nils Magnar, som begynte å jobbe på mitt kontor på mandag (etter endt språkskole), er blitt spurt om å være ambassade-bygningsrådgivere under opp-pussingsarbeidet som akkurat har startet. Så vi holder nå på å gå igjennom kontrakten mellom ambassaden og arkitekten/entreprenørene.
Ja, da fikk også dere en liten "smakebit" av onsdagens store begivenhet her i Nepal.

 

 

Kai-Arne Steen